Preoti slujitori activi


Sample Image
Preot Paroh Traian-Ioan Diaconu

Preotul paroh Traian-Ioan Diaconu a fost psalt al Catedralei Patriarhale între anii 1997-2003. A fost hirotonit diacon al Catedralei în cadrul Sfintei Liturghii din noaptea de Înviere, la 27 aprilie 2003. A fost și ajutor de Eclesiarh al Catedralei Patriarhale – pentru o scurtă vreme. În data de 30 Martie 2008, în Duminica a treia din Postul Sfintelor Paşti, închinată Sfintei Cruci, Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a hirotesit pe părintele diacon Traian-Ioan Diaconu ca arhidiacon, pe seama Catedralei Patriarhale. În data de 29 iunie 2014, la Paraclisul Catedralei Mântuirii Neamului, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române a hirotonit întru preot pe preacucernicul arhidiacon Traian-Ioan Diaconu, pe seama parohiei "Miron Patriarhul" din Bucureşti, şi i-a fost acordat rangul de iconom stavrofor pentru lucrarea deosebită în slujba Bisericii Ortodoxe Române.


Sample Image
Preot Mihai Rareș Profiroiu

În perioada 2012 – 2016 a activat ca profesor de religie la CN Aurel Vlaicu și la CN I. L. Caragiale din București. În data de 19 iunie 2016, la praznicul Pogorârii Sf. Duh, a fost hirotonit diacon pe seama parohiei Sf. Ilie Hanul Colței din București. În data de 5 iunie 2022 a fost hirotonit preot pe seama parohiei Miron Patriarhul, de către PS Varlaam Ploieșteanul Episcop Vicar Patriarhal. Parintele Mihai Rareș Profiroiu este și ostenitor în cadrul Sectorului de Pelerinaj, Agenția Basilica Travel a Patriarhiei Române.


Sample Image
Preot Dorin Zarioiu

In anul 2003, in postul vacant de preot a fost transferat parintele Dorin Zarioiu de la parohia Caramidarii de Jos. Inainte de a se transfera in Bucuresti, a functionat ca preot paroh la parohia Dragomiresti de Targoviste. La Bucuresti a fost un timp profesor la Seminarul Teologic si apoi inspector la Sectorul Cultural la Arhiepiscopiei Bucurestilor.


Sample Image
Diacon Andrei-Constantin Olinici

La data de 27 iulie 2022, în ziua prăznuirii Sfântului Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon, din încredințarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, tânărul teolog Andrei-Constantin Olinici a fost hirotonit diacon pe seama parohiei "Miron Patriarhul". Este absolvent al Facultății de Teologie "Justinian Patriarhul" din București – Promoția 2009 și din anul 2012 este membru al coralei bărbătești "Te Deum Laudamus".


Sample Image
Preot Ioan Surubaru - îmbisericit

In anul 1971 in postul 4 de preot este numit tanarul Ioan Surubaru, licentiat si doctorand in Teologie cu examen de admisibilitate. In anul 1972 i se incredinteaza oficiul parohial care dureaza timp de 42 de ani, pana in 2014. Concomitent, suplineste oficiul parohial de la Biserica Sf. Gheorghe Grivita unde, timp de 2 ani continua lucrarile incepute. Activeaza timp de 8 ani ca judecator la Consistoriul Central Bisericesc. Intre anii 1991–2008 detine functia de Consilier Adminitrativ la Arhiepiscopiei Bucurestilor.


Legături externe