Biserica Sfanta Maria
Viața Sfântului Ierarh Miron, Episcopul Cretei, făcătorul de minuni Sfantul Miron s-a nascut si a crescut in insula Creta. La inceputul vietii sale a luat femeie si lucra pamantul, mancandu-si painea sa din sudoarea fetei sale si hranind si pe altii; pentru ca din roadele care ii cresteau impartea saracilor, si astfel ostenelile lui erau binecuvantate de Dumnezeu, caci, pe cat dadea el din roade, pe atat ele se inmulteau, si era milostiv mai mult decat ceilalti oameni. Odata a gasit in aria sa pe niste talhari furand, care isi umplusera sacii de grau si nu puteau sa-i ridice de pe pamant. Iar el, in loc sa-i bata sau sa le faca vreun rau, le-a ridicat sarcinile, le-a pus pe umerii acelora cu mainile sale si le-a poruncit sa nu spuna la nimeni lucrul acela.
Pentru o viata imbunatatita ca aceasta a fost pus preot al sfintei biserici a lui Dumnezeu si invata popoarele sfanta buna credinta si le intarea spre nevointele cele mucenicesti, fiind atunci prigonire a paganului imparat Deciu. Iar dupa moartea lui Deciu si dupa incetarea prigonirii, a fost ridicat la scaunul episcopiei. Si cinstea pomenirile sfintilor mucenici care au patimit pentru Hristos in vremea prigonirii, si facea multe minuni si puteri. El a oprit curgerea unui rau; caci raul umflandu-se, si un barbat slavit, anume Triton, avand mare nevoie sa treaca raul, sfantul episcop a oprit repejunea raului si nu l-a lasat sa curga pana ce acel barbat, trecand dincolo, s-a intors iarasi inapoi. Iar dupa ce s-a intors acela, Sfantul Miron a trimis toiagul sau, poruncind raului ca iarasi sa curga in calea sa. Si ajungand trimisii, cand au tulburat apa cu toiagul sfantului, spunandu-i ei porunca arhiereului, indata a curs raul cu mare pornire si s-a indreptat in curgerea sa ca mai inainte. Acest mare placut al lui Dumnezeu a facut si alte minuni ca acestea si petrecand toata viata lui cu iubire de Dumnezeu si cu cuviosie, s-a mutat la Domnul, avand varsta de 100 de ani.

 

Descoperirea moaștelor Sfântului Ierarh Miron, făcătorul de minuniO întâmplare minunată a făcut ca pe data de 12 mai 2014, după 16 secole, să fie descoperite moaştele Sfântului Miron, făcătorul de minuni. La îndepărtarea placii de marmură de pe mormânt, cei prezenți au trăit clipe unice și s-au cutremurat de ceea ce le-a fost dat să vadă. Moaştele Sfântului Ierarh Miron au fost scoase din mormânt şi aşezate într-o raclă frumos împodobită, în prezenţa Arhiepiscopului Irineu al Cretei.

„Este o mare bucurie şi în acelaşi timp o mare binefacere faptul că aceste moaşte au putut fi aduse la Parohia Miron Patriarhul din Bucureşti. Ne rugăm Sfântului Ierarh Miron să ocrotească această parohie, să ajute la terminarea lucrărilor de restaurare, la intensificarea vieţii duhovniceşti şi la intensificarea misiunii social-filantropice şi culturale. Ajutorul sfinţilor este cea mai preţioasă simţire a harului lui Dumnezeu, care se revarsă prin moaştele sfinţilor, prin rugăciunile sfinţilor şi prin icoanele lor”, a evidenţiat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Sursa: acvila30.ro