Biserica Sfanta Maria
Pelerinaj în Israel si Iordania
7 zile - 6 nopti
23 - 29 septembrie 2019


Ziua I, Luni - Întâlnire pe Aeroportul Henri Coanda (Otopeni)- plecari internationale (sala de asteptare) - la ora 04:00, cursa Blue Air Ob 169. Decolare la ora 07:00 , sosire pe Aeroportul Ben Gurion la ora 09:50. Deplasare la Cana Galileii - închinare în Biserica Ortodoxa ce aminteste de Minunea prefacerii apei în vin la nunta din Cana Galileii. Deplasare la Nazareth - închiare în Biserica Ortodoxa Sf.Gavriil (cu Izvorul Sfintei Fecioare Maria) si în Biserica Romano - Catolica Buna Vestire ridicata pe locul unde a fost casa Sfintei Familii. Cazare si cina la hotel în Nazareth/Tiberias.

Ziua II, Marti - Mic dejun. Deplasare la Muntele Tabor - închinare în Biserica Ortodoxa "Schimbarea la Fata" (locul Schimbarii la Fata a Domnului, Icoana facaoare de minuni a Maicii Domnului). Deplasare pe muntle Fericirilor - închinare în Biserica ce aminteste de frumoasa Predica de pe munte a Domnului. Vizitarea ruinelor orasului Capernaum, orasul cel mai iubit de Mântuitotul Iisus Hristos, unde a facut cele mai multe minuni; vizitarea ruinelor Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru. Deplasare la Bet She"an (Decapolis), trecând din Israel în Iordania. Ne îndreptam spre Amman, capitala Iordaniei, nimicita în antichitate Philadelphia. Cazare si cina la hotel în Amman.

Ziua III, Miercuri - Mic dejun. Deplasare la Petra. Vizitarea extraordinarei capitale a Nabateenilor. Petra a fost inclusa prin vot universal în anul 2007 în rândul celor 7 minuni ale limii antice si moderne (încaltaminte comoda pentru mers pe jos aprox. 4 km). Parasim Petra si trecând pesteValea lui Moise, revenim la Amman. Cazare si cina la hotel în Amman.

Ziua IV, Joi - Mic dejun. Madaba - orasul mozaicurilor pentru a ne închina în Biserica Ortodoxa Sf. Gheorghe, cuprinzând un mare mozaic cu cea mai veche harta a Tarii Sfinte cu centrul la Ierusalim. Apoi vom vizita Muntele Nebo de unde Moise a vazut Pamântul Fagaduintei. Deplasare spre granita si vom trece în Israel în dreptul orasului Ierihon - cel mai vechi oras din lume, apoi ne îndreptam spre valea Iordanului si vom vizita locul botezului Domnului nostru Iisus Hristos. Inchinare in Manastirea Sf. Ghersim. Deplasare spre Ierihon - privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Inchinare in Manastirea "Dudul lui Zaheu " si Asezamantul Romanesc de la Ierihon. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua V, Vineri - Mic dejun. Deplasare catre Hozeva - Manastirea Sf. Gheorghe (inchinare la moaste Sf. Ioan Iacob Romanul). Asezamantul Romanesc de la Ierusalim. Deplasare la Ierusalim, pe Muntele Maslinilor, unde ne vom inchina la urmatoaarele locuri sfinte : Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului, Manastirea Pater Noster (loc in care Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca "Tatal nostru"), Manastirea "Dominus Flevit" ("Domnul a plans"), Gradiana Ghetsimani cu Biserica Natiunilor (ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins), Biserica ce adaposteste Mormantul Maicii Domnului si grota Tacerii. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua VI, Sambata - Mic dejun. Intram in Cetatea Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan si ne inchinam in Biserica ridicata deasupra casei in care s-a nascut Sfanta Fecioara Maria, in Cetatea Antonia. Parcurgem Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sfintei Invieri (inchinare la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormant, locul unde s-a aflat Sfanta Cruce). Deplasare pe Muntele Sionului - ne vom inchina la Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul "Cina cea de Taina" si Mormantul Sfantul Prooroc si Psalmist David. Deplasare la Zidul Plangerii. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua VII, Duminica - Mic dejun. Manastirea Sf. Teodosie cu Pestera Magilor in care se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Soia - mama Sf. Sava, Sf. Evloghia - mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota - mama Sf. Cosma si Damian. Deplasare in pustiul Iudeii cale de 15 Km, pentru a ne inchina in Manastirea Sf.Sava (accesul in incinta manastirii este permis doar barbatilor, inchinare la moastele Sf. Sava). Bethleeem - ne vom inchina in Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului (ce adaposteste Pestera in care S-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului), Grota Laptelui. Sosire la Aeroport ora 19:00. Decolare - 22:20, sosire Bucuresti ora 01: 13, cursa Blue Air 0b 170.

SERVICII INCLUSE :
- transport cu avionul: Bucuresti - Tel Aviv - Bucuresti;
- 6 nopti de cazare la hoteluri: 3- 4* clasificare locala;
- masa (bufet) in regim demipensiune (mic dejun si cina);
- tansport local: autocar cu aer conditionat conform programului;
- taxi : Tabor si Manastirea Sf. Sava;
- taxe de aeroport;
- taxe de viza;
- intrari la obiective;
- ghid local vorbitor de limba romana sau engleza la obiectivele din Iordania;
- preot insotitor;
- asigurarea medicala: se incheie persoanelor cu varsta pana la 79 de ani (inclusiv): este asigurare de tip STANDARD si este incheiata la societatea de asigurare CITY INSURANCE.

Observatii:
* Asigurarea de sanatate se poate incheia DOAR pentru persoanele care pot dovedi cu CARTEA DE IDENTITATE ca au DOMICILIUL sau RESEDINTA in Romania.
** Pentru persoanele care nu se incadreaza in cele mentionate mai sus, NU SE POATE INCHEIA ASIGURAREA DE SANATATE.

ACTE NECESARE:
- pasaport valabil minim 6 luni de la data intoarcerii in tara.

NOTE:
- Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscul de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligata sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
- Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier juridic pe care sa-l prezinte la frontiera).
- Programul actiunii poate fi modificat de conducatorul de grup: ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
- Compania aeriana isi rezerva dreptul de a modifica orele de zbor.
- Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel, Iordania si Egipt.
- Bagaje: bagajul de cala(1 buc.) max. 32kg/pers.; bagajul de mana max 10kg/pers. (fara lichide, cosmetice, obiecte taioase sau ascutite).
- Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist, direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
- Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra acestora.
- Prezentul document constituie anexa la contractul de prestarii servicii.
- Agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure.

   ATENTIE: VA RUGAM SA PASTRATI BILETUL DE AVION DEOARECE VA FI NEVOIE SA-L ARATAM LA INTRARE IN AEROPORTUL DIN TEL AVIV (chiar daca acesta este electronic).