Biserica Sfanta Maria
Preot Paroh Petre ChiricutaLicentiat in Teologie, vine de la Galati si in 1925 infiinteaza parohia Miron Patriarhul. In anul 1927 pleaca in Italia, la Roma pentru perfectionarea studiilor teologice. In 1930 se intoarce de la Roma si se transfera de la parohia Miron Patriarhul la parohia Hagiu din Capitala.
Preot Paroh Nicolae IordanescuLicentiat in Teologie, preot paroh la parohia Ulmi, Jud. Dambovita, a fost numit protoiereu al Protoieriei Gaesti. In 1927, prin concurs, ocupa postul de preot paroh de la parohia Miron Patriarhul din Capitala, pana in anul 1946, dupa care ramane ca preot slujitor.
Preot Paroh Ulpiu PetrescuLicentiat in Teologie, Istorie si Geografie, preot paroh la parohia Balaceanca, Jud. Ilfov. In 1930 este transferat in postul 2 de preot la parohia Miron Patriarhul. In anul 1946 i se incredinteaza oficiul parohial pe care il detine pana in anul 1972. Un timp a functionat ca preot profesor la Seminarul Monahal de la Manastirea Cernica.
Preot Haralambie CojocaruIn anul 1940, in postul 3 de preot a fost numit Parintele Haralambie Cojocaru, licentiat in Teologie la Strasbourg, Franta in anul 1932, licentiat la Facultatii de Teologie Ortodoxa la Chisinau si doctor in Teologie Chisinau 1940, profesor la Seminarul Teologic din Ismail, Asistent Universitar la catedra de Noul Testament condusa de Profesorul Iustin Moisescu, devenit ulterior Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane.
Preot Marcel Mihaescu In anul 1953 in postul 4 de preot este numit Parintele Marcel Mihaescu, licentiat in Teologie la Facultatea de TeologieBucuresti 1942 si absolvent al Conservatorului de muzica din Bucuresti. A slujit ca preot la parohia Caramidarii de Sus. Ulterior, a fost numit de catre Prea Fericitul Parinte Patriarh Justinian in postul de Consilier Economic la Arhiepiscopia Bucurestilor.
Preot Aurel CostinLicentiat al Facultatii de Teologie din Bucuresti si a facultatii de Drept 1946. Ulterior a plecat in America.
Diacon Prof. Ioan Caraza In anul 1995 in postul de diacon de la parohia Miron Pariarhul este numit Parintele Ioan Caraza, Profesor la Facultatea de Teologie din Bucuresi. In 1999 a obtinut titlul de doctor in Teologie. Intre anii 1969 – 1972 a facut studii de specializare la catedra de Teologie Patristica in Germania, la Tubingen, Bonn, Koln, Freiburg, etc. A participat la conferinte teologice interconfesionale din tara si la numeroase dialoguri interconfesionale de peste hotare. Ca Secretar General al Societatii Biblice, a coordonat proiectul traducerii interconfesioale a Bibliei inaugurat in 1998, proiect care a durat 8 ani. In semn de apreciere deosbita pentru activitatea sustinuta in domeniul stiintei pentru spiritul ecumenic si contributia avuta la intarirea legaturilor interconfesionale, Parintelui Diacon Prof. Dr. Ioan Caraza i s-a conferit in anul 2004 din partea presedintelui Romaniei, Ordinul ¨Meritul Cultural¨.
Preotii care slujesc in prezent
Preot Paroh Ioan SurubariuIn anul 1971 in postul 4 de preot este numit tanarul Ioan Surubariu, licentiat si doctorand in Teologie cu examen de admisibilitate. In anul 1972 i se incredinteaza oficiul parohial care dureaza timp de 42 de ani, pana in 2014. Concomitent, suplineste oficiul parohial de la Biserica Sf. Gheorghe Grivita. Activeaza timp de 8 ani ca judecator la Consistoriul Central Bisericesc. Intre anii 1991–2008 detine functia de Consilier Adminitrativ la Arhiepiscopiei Bucurestilor. Dupa pensionare parintele Ioan Surubaru a ales sa slujeasca in biserica in calitate de preot imbisericit.
Preot Gheorghe NeagoeIn anul 1993 este numit in postul vacant de preot, Parintele Gheorghe Neagoe, care a activat ca preot paroh la parohia Fantanele, Jud. Prahova
Preot Prof. Dorin ZarioiuIn anul 2003, in postul vacant de preot a fost transferat parintele Dorin Zarioiu de la parohia Caramidarii de Jos. Inainte de a se transfera in Bucuresti, a functionat ca preot paroh la parohia Dragomiresti de Targoviste. La Bucuresti a fost un timp profesor la Seminarul Teologic si apoi inspector la Sectorul Cultural la Arhiepiscopiei Bucurestilor.
Preot Paroh Traian DiaconuPr. Traian Diaconu a fost psalt al Catedralei Patriarhale între anii 1997-2003. A fost hirotonit diacon al Catedralei în anul 2003. Mulțumită abilităților sale a fost hirotesit arhidiacon de către Patriarhul Teoctist. Arhidiacon și al Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, precum și ajutor de Eclesiarh al Catedralei Patriarhale – pentru o scurtă vreme, a primit hirotonia în preot pe seama parohiei Miron Patriarhul din Bucureşti.