Istoric

Lacasul de rugaciune a fost ridicat in anul 1928. Parohia a fost infiintata in anul 1925 de catre un vrednic slujitor, preotul Petre Chiricuta. Dupa aceea a venit ca paroh Nicolae Iordanescu si a inceput construirea actualei biserici.
La punerea pietrei de temelie au fost prezenti Patriarhul Miron Cristea si Regina Maria a României, in anul 1928, la 6 iunie.

Biserica Sfanta Maria Miron Patriarhul

S-a lucrat in acelasi timp la aceasta biserica si la scoala de alaturi, care este tot ctitorie regala. S-a lucrat cu mult sarg, astfel ca in jumatate de an au fost date la rosu si biserica, si scoala, la 6 decembrie 1928.

Viata lacasului de rugaciune a fost legata de viata cartierului in care a fost ridicat. A fost martorul ororilor razboiului, al bombardamentelor care au afectat cartierul Grivita in cel de-al Doilea Razboi Mondial, dar si al activitatilor filantropice desfasurate aici de parintele Nicolae Iordanescu, care a infiintat o cantina sociala in primii ani de dupa razboi. Erau ajutati in special orfanii si vaduvele de razboi, invalizii si saracii care nu mai aveau case.

Legături externe